Al Qibla Mosque in Zoetermeer - Netherlands

 

Al Qibla Mosque in Zoetermeer - Netherlands

Moskee Al Qibla is een moskee gevestigd in het vroegere gebouw van de wijkpost Meerzicht in Zoetermeer. Het gebouw is verbouwd door de Marokkaanse vereniging Atlas met de hulp van de islamitische gemeenschap in Zoetermeer. De moskee werd op 22 april 2005 in gebruik genomen en geopend door burgemeester Waaijer. Al Qibla betekent "gebedsrichting".

Het betreft een kleine moskee zonder vrouwenruimte, met een Marokkaanse achtergrond. Hij bestaat uit een mannenruimte met een capaciteit van 100 tot 200 personen, heeft een woedoeruimte, en naast een normaal toilet ook een Frans toilet.

Vrijdag 8 mei 2009 werd met een molotovcocktail, bestaande uit een bierfles met benzine, een aanslag gepleegd op de moskee. De schade in het gebouw bleef beperkt tot een aantal tafels, een groot vloerkleed en rookschade in de gebedsruimte. Op zondag 15 november volgde nog een aanslag met een molotovcocktail. Op 28 augustus 2010 werd de moskee beklad met graffiti en werd een raam vernield. Op 1 april 2011 werd het gebedshuis opnieuw beklad met racistische leuzen.;

.

Address:Moskee al-Qibla - Stichting Marokkaanse
Immigranten Zoetermeer
Kerkenbos 4
2715 RP Zoetermeer Netherlands

Map for Al Qibla Masjid

Share and Enjoy

 
 
 
 

0 Comments

 
 

Leave a Comment

 
*
*
 
Input symbols

Subscribe to Blog!
Email *
Wait! Please check your email to confirm your subscription.